Adrian Constantin Fotograf - Fotograf de nunta Suceava
Singura modalitate de a face o treabă excelentă este să iubești ceea ce faci!
Despre mine

Cine sunt eu?

Salut, Eu sunt Adrian, fotograf de nuntă, de oameni și de tot ceea ce merită fotografiat cu atenție și pasiune.

De unde?

Din Bucovina…mai exact Suceava, un orășel plin de oameni minunați!

De ce fotograf ?

Pentru că am parte mereu de diversitate și pot surprinde momentele unice încărcate de emoții. Pentru că îmi place să fiu înconjurat de oameni faini!

 Fotografia de nuntă m-a facut să realizez că nu trebuie să te opresti niciodată din ceea ce iubești să faci, ci să te implici cât se poate de mult și să o faci extraordinar de bine! Responsabilitatea ca fotograf profesionist de nuntă m-a făcut să fiu atent la fiecare detaliu ce poate rămâne o amintire prețioasă peste ani și ani!

Povestea începe prin anii 2000...aveam în jur de 10 ani... când sora mea mai mare și-a cumpărat primul ei aparat pe film. Ca un copil curios, m-am dat bine pe lângă ea, ca sa prind eu access la noua jucărie. Cine mai știe câte filme am stricat inutil doar pentru a butona și eu un aparat de fotografiat însă ușor ușor din joacă am început să descopăr o pasiune pentru fotografie. Câtiva ani mai târziu, prin 2005, la nunta surorii mele, am ținut neapărat să fac și eu câteva fotografii.. din păcate, nu am găsit fotografia făcută însă am găsit-o pe cea în care eram "la muncă" :))

Despre mine

Apoi...prin 2009...am văzut în vitrina unui magazin un nou dslr lansat...era vorba despre un Nikon D3100 cu obiectiv de kit. M-am chinuit să îmi conving părinții să să mi-l cumpere... era destul de scump pentru vremea aia ...cam 1-2 salarii de-a lor. Deși inițial, au zis că mă ajută, după ce s-au gândit ei mai bine, au zis că e vorba de un preț destul de mare și nu își permit.
Acest lucru m-a ambiționat atât de tare încât mi-am dus un lanț de aur la amanet doar pentru a-mi cumpăra jucăria preferată second hand. După ce părinții mei, au văzut că sunt atât de motivat, m-au trimis să ridic lanțul de la amanet și mi-au cumpărat ei în sistem de rate prima mea cameră. Din păcate, camera nu mai era pe stoc (probabil au fost si alti omuleți ca mine) și a fost nevoie să comand de la București una nouă. Până să ajungă noua comandă (în jur de o săptămână)...am urmărit toate cărțile și filmulețele pe care le-am găsit la vremea aia doar ca să învăț cum trebuie să o folosesc.
imediat cum a ajuns, am luat-o pe fosta mea prietenă..și am mers pe meleaguri pentru a o fotografia și exersa toate situațiile.
După multe multe fotografii atât ei cât și florilor,insectelor și tot ce mai găseam pe afara...am început să fac și ședințe foto, fotografii pe la diverse petreceri private...majorate...cluburi. Din banii câștigați, am reinvestit și mi-am luat aparatură mai nouă și mai bună.
Prin 2012, după ce făcusem vreo 60.000 de fotografii, un prieten care mergea cu tatăl său pe video pe la nunți, după ce a văzut ce fotografii făceam și postam pe internet, m-a întrebat dacă nu vreau să colaborez cu ei în acest domeniu.

Așa începe povestea mea de fotograf de nunta și botez...

#povestidefotografsucevean

Într-o lume în care fiecare dintre noi vrem să facem de toate, în ceea ce privește fotografia de nuntă, de multe ori aplic următoarele stiluri combinate: Fotojurnalistic, Fashion, Clasic. De ce? Pentru că fotografia de nuntă, nu înseamnă doar apăsarea unui buton...ci înseamnă creearea unor fotografii de excepții în situații nu tocmai favorabile.

Fotojurnalism?

Fie că vorbim de presă sau de fotografia de nuntă, ideea acestui stil este aceeași și anume transmite o poveste prin rolul unui observator care nu intervine în cursul acțiunii. Se mai numește și stil documentar sau dacă vorbim în termeni populari...putem face referire la instantanee. Este o adevarătă provocare pentru un fotograf deoarece acesta trebuie să fie în permanență atent, să suprindă momente cheie într-un mod creativ, fără a putea interveni în vre-un fel sau altu cu regizarea.

Fashion?
De obicei la ședințele foto sau acolo unde timpul ne permite. De obicei sunt acele fotografii ce implică lumini, modificatoare de lumini, compozitie, asistent. Cu ajutorul luminii, pot fi scoase sau ascunse anumite detalii. De asemenea, aici intră și o serie de fotografii de prezentare...ce implică aranjare.. în special la detalii și pregătirea mirilor.

Clasic?
În special la fotografiile de grup clasice unde necesită o usoară intervenție pentru atenție: Ochii la mine...Stați aici..așa... veniți aici... Nu exagerat, doar acolo unde este nevoie.

Iubesc să surprind emoții, momente amuzante, cupluri fericite.
La editare, prefer un stil cât mai curat și natural...fie că vorbim de lumină naturală sau artificială generată de blițuri/lămpi.

Înainte de toate, trebuie să menționez acest citat: "Nu camera fotografică este esența, ci fotograful din spatele ei."
Aparatura scumpă ajută, însă nu face fotografia pentru tine... creativitatea, experiența și stilul de fotografiat ne diferențiază pe fiecare dintre noi.

În ceea ce privește aparatura, la ora actuală (când scriu acest articol că cine știe ce cumpărături mai fac după și nu am timp să actualizez).. folosesc următoarele:

Camere foto: Nikon D810 + Nikon D750 (în curând încă un upgrade)

Obiective foto (oho..aici e mult de scris): Nikon 14-24mm f2.8, Sigma 15mm f2.8 Fisheye, Nikon 20mm f1.8g, Sigma art 35mm f1.4, Nikon 50mm 1.8g, Tamron 70-200mm f2.8, Tamron 90mm f2.8 Macro, Sigma art 135mm 1.8.

Lumini: blițuri yongnuo 5 buc, triggere yongnuo, lămpi lumină continuă 2buc.


Stative, acumulatori, carduri: fără număr :))

Dronă: DJI Phantom 4

+ alte accesorii.

Poți vedea și părerea clienților!

Dacă TE-AI CONVINS, ATUNCI mă poți contacta!